Frugt på brødet

Frugt på brødet

Børn elsker den søde smag af frugt, men mange er tilbøjelige til at komme frugt ved siden af brødet. Her er idéer til, hvordan du gør frugt til en del af rugbrødsmaden eller bollen. Mange frugter ligner pålæg, når de skæres i skiver.


Her er nogle idéer til frugtmadder

 

Æblemad

Smør rugbrød med smør eller friskost og kom en stor skive æble uden kærnehus på. Fyld hullet med lidt gelé eller syltetøj.
 

Rosinmad

Smør rugbrød med friskost eller smør og kom rosiner på.
 

Peanutbuttermad

300 g usaltede peanuts
En smule peanutolie
Ca. 1 spsk. honning
Et nip salt

Blend peanuts godt til massen bliver blød og lækker (det tager ca 5-10 minutter) i en blender eller foodprocessor. Smag til med salt og honning.

Kom den hjemmelavede peanutbutter på glas. Smør peanutbutter på en grovbolle til 10’ermad evt. med jordbær eller banan.    
                                  

Råkostbolle

Riv gulerod og æble. Drys med citronsaft. Smør en bolle med smør eller friskost og kom råkost i bollen.
 

Frugtpålæg

Skær jordbær eller skrællet kiwi i skiver som små skiver pålæg.
Kom dem på en bolle smurt med friskost eller smør. Pynt evt. med blåbær.
 

Ferskenmad

Kom tynde skiver fersken eller nektarin på et stykke knækbrød smurt med friskost eller smør. Pynt med hele eller hakkede mandler.